External config tool broken?

Topics: General discussion
Apr 16, 2007 at 12:35 PM
he Visual Studio integrated configuration editor works fine and is VERY cool but the EXTERNAL tool does not seem to work properly anymore. This may be a problem on deployment sites where Visual Studio is not always available. If I click on C:\Program Files\Microsoft Enterprise Library 3.0 - April 2007\Bin\EntLibConfig.exe and open a configuration file I get an unhandled exception: System.TypeLoadException: Could not load type 'Microsoft.Practices.EnterpriseLibrary.AppSettings.Configuration.Design.AppSettingsConfigurationDesignManager' from assembly 'Microsoft.Practices.EnterpriseLibrary.AppSettings.Configuration.Design, Version=3.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'. at System.Reflection.CustomAttribute._CreateCaObject(Void* pModule, Void* pCtor, Byte** ppBlob, Byte* pEndBlob, Int32* pcNamedArgs) at System.Reflection.CustomAttribute.CreateCaObject(Module module, RuntimeMethodHandle ctor, IntPtr& blob, IntPtr blobEnd, Int32& namedArgs) at System.Reflection.CustomAttribute.GetCustomAttributes(Module decoratedModule, Int32 decoratedMetadataToken, Int32 pcaCount, RuntimeType attributeFilterType, Boolean mustBeInheritable, IList derivedAttributes) at System.Reflection.CustomAttribute.GetCustomAttributes(Assembly assembly, RuntimeType caType) at System.Reflection.Assembly.GetCustomAttributes(Type attributeType, Boolean inherit) at Microsoft.Practices.EnterpriseLibrary.Configuration.Design.ConfigurationDesignManagerDomain.Load(Assembly assembly) at Microsoft.Practices.EnterpriseLibrary.Configuration.Design.ConfigurationDesignManagerDomain.LoadFrom(String path) at Microsoft.Practices.EnterpriseLibrary.Configuration.Design.ConfigurationUIHierarchy.Load() at Microsoft.Practices.EnterpriseLibrary.Configuration.Design.ConfigurationUIHierarchy.Open() at Microsoft.Practices.EnterpriseLibrary.Configuration.Design.OpenConfigurationApplicationNodeCommand.OpenFile() at Microsoft.Practices.EnterpriseLibrary.Configuration.Design.OpenConfigurationApplicationNodeCommand.ExecuteCore(ConfigurationNode node) at Microsoft.Practices.EnterpriseLibrary.Configuration.Design.ConfigurationNodeCommand.Execute(ConfigurationNode node) at Microsoft.Practices.EnterpriseLibrary.Configuration.Console.MainForm.OpenApplication() at Microsoft.Practices.EnterpriseLibrary.Configuration.Console.MainForm.OnToolbarButtonClick(Object sender, ToolBarButtonClickEventArgs e) at System.Windows.Forms.ToolBar.OnButtonClick(ToolBarButtonClickEventArgs e) at System.Windows.Forms.ToolBar.WmReflectCommand(Message& m) at System.Windows.Forms.ToolBar.WndProc(Message& m) at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m) at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m) at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam) Any suggestions?
Apr 1, 2008 at 8:39 PM
LocalJoost,

Did you ever get a resolution for that?
I am having those issues on my work machine and that's annoying me quite a bit... plus, in my case, it doesn't show in the VS2k5 environment.

Thanks,

Eric.